Produkujemy sól do peklowania najwyższej jakości


Firma GASTER-SÓL powstała w 1990 roku jako rodzinne przedsiębiorstwo z polskim kapitałem. Niemal od początku naszej działalności zajmujemy się produkcją peklosoli. Polityką firmy jest dostarczenie klientowi najwyższej jakości, bezpiecznego i dającego pełną satysfakcję wyrobu, wyprodukowanego na "życzenie klienta".

Jeśli poszukują Państwo zaufanego dostawcy peklosoli, zachęcamy do zapoznania się z naszą ofertą. Działamy na rynku od 1990 roku. Jesteśmy rodzinnym przedsiębiorstwem, a naszym celem jest dostarczanie dobrej jakości towarów. Zaopatruje się u nas wiele firm. Mieszanka soli z azotynem sodu jest stosowana do peklowania mięsa. Dzięki niej wyroby zachowują naturalną barwę, smak i aromat. Sól wpływa również na bogaty zapach wędlin oraz przedłuża ich żywotność. Jej zastosowanie pomaga prawidłowo konserwować produkty wędliniarskie i mięsne, a także hamuje rozwój bakterii.

Dysponujemy nowoczesnym zapleczem logistycznym. Dowozimy zamówiony towar w dowolne miejsce w Polsce lub za granicą. Sól peklującą można również odbierać bezpośrednio z naszego magazynku w godzinach od 7:00 do 16:00 lub w późniejszych porach (po wcześniejszym uzgodnieniu terminu z biurem sprzedaży). Posiadamy nowoczesne pojazdy wyposażone w windy samowyładowcze. Jesteśmy więc w stanie szybko rozładować peklosól. Dbamy również o to, by odpowiednio zabezpieczyć produkty w czasie transportu. Przewozimy je na paletach i pakujemy w folię stretch.

 

Oferta „skrojona na miarę”

Jako dystrybutor peklosoli dopasujemy produkt do Państwa potrzeb i oczekiwań. Nasz asortyment jest bardzo zróżnicowany. Każdy producent, który zaczyna z nami współpracę jest starannie weryfikowany. Współpracujemy z dostawcami krajowymi oraz zagranicznymi. Sól do peklowania, którą proponujemy jest pozbawiona zanieczyszczeń, glutenu, a także GMO. Wyroby mięsne z jej dodatkiem są smaczne i zdrowe. Ponadto, mogą je z powodzeniem przyjmować osoby ze skłonnością do uczuleń, gdyż nie zawierają alergenów.

Dbamy o jakość. Towar, który oferujemy w ponad 98% składa się z chlorku sodu (NaCl). Resztę zawartości soli peklowej stanowi azotyn sodu (NaNO2) w proporcjach od 0,4% do 0,9% oraz substancja przeciwzbrylająca E536- K4Fe(CN)6 max.10mg/kg. Peklosól należy dobrać w zależności od przeznaczenia. Może być wytworzona na bazie soli warzonej lub kamiennej. Im więcej azotynu, tym dłuższa możliwość przechowywania i lepsza ochrona przed zepsuciem czy zatruciem jadem kiełbasianym. Ilość azotynów, jakie można dodać do mięs i wędlin określają dyrektywy unijne. Substancje konserwujące w niewielkich ilościach są bezpieczne dla zdrowia, dlatego też trzeba ściśle przestrzegać norm dotyczących produkcji żywności.


Praktyczne wskazówki dotyczące soli peklowej

Choć nasza sól peklowa ma doskonałe właściwości, które nadają mięsu soczystości i miękkości, to jednak należy pamiętać, by była ona odpowiednio składowana. W przeciwnym razie może dojść do jej zbrylenia lub zanieczyszczenia. Produkt powinien być trzymany w pomieszczeniach o wilgotności poniżej 75%. Należy również mieć na uwadze, aby sól była przechowywana w hermetycznych opakowaniach. Worki powinny być szczelnie zamknięte tak, by do środka nie dostawała się wilgoć. Sprzedajemy artykuły pakowane po 2 i 25 kilogramów. Na peklosól udzielamy gwarancji 6 miesięcy, licząc od daty produkcji. Na życzenie przygotowujemy specjalne mieszanki funkcjonalne do mięs z dowolną przyprawą lub dodatkiem smakowym. Gotowe wyroby mają wyjątkowy smak i aromat, a jednocześnie są proste w przygotowaniu.

Jeśli mają Państwo pytania dotyczące peklosoli, zapraszam do kontaktu. Chętnie wyjaśnimy wszelkie kwestie, a także pomożemy w doborze właściwego artykułu. Zachęcamy do uzupełnienia formularza znajdującego się na naszej stronie internetowej. Można również zadzwonić bezpośrednio do naszego przedstawiciela dostępnego pod numerem telefonu +48 65 540 57 54.


Towar dostarczamy własnym transportem!

Więcej informacji o produktach na stronie www.gaster-sol.pl

Peklosól Gaster